Una manera d'explicar aquest reportatge

Es tracta d'un reportatge eminentment fotogràfic sobre Barcelona. Del 2002 al 2007 inclòs, he anat fotografiant aquella ciutat que ha anat caient sota una altre ciutat. És també un reportatge-homenatge a aquells indrets, situacions i sobretot a aquelles persones que m'han somogut prou com per dedicar tots aquests anys a seguir-los amb una càmera.


Un altre presentació per a explicar el plantejament general, la que introduïa una expo que vaig fer durant el 2006 i crec que encara és vàlida, només que s'hauria d'actualitzar, però ara em fa gràcia recuperar-la tal qual com a curiositat:

"BarCeloNa sobre Barcelona. Espais de conquesta 2002-2005"

El barri del Poblenou amb un passat recent prominentment industrial, ofereix un punt de partida on l'economia neo-lliberal està redefinint el territori de ple cap al sector terciari i el de les noves tecnologies, amb una revalorització econòmica completament desfasada del sòl.

Tota la ciutat viu una nova era de canvi que en un futur proper haurà transformat per complert la seva fisonomia.

El barri del Raval amb les grans reformes gairebé enllestides, pateix aquelles conseqüències més negatives. L'espai conegut popularment com a "El forat de la vergonya" podria ser el punt d'inflexió amb una oposició real sobre el terreny cap a les noves polítiques urbanístiques.

El present treball documenta la primera fase d'aquest procés; sens dubte la part més anguniosa que pot patir qualsevol canvi històric en una clau pacífica i aparentment democràtica.

És el procés de "neteja urbana" amb tot el què comporta: Desnonaments, enderrocs, resistències, etc...

Son els espais que el poder ha de reconquerir.

J.S. -febrer de 2006- 


Avui en 2012 poca cosa queda per reconquerir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada